Øl er også for gør-det-selv manden

Øl er også for gør-det-selv manden

Jeg er gør-det-selv typen på alle områder, og jeg kan godt lide at kaste mig ud i nye projekter. En ting ad gangen, for det skal gøres ordentligt og fra bunden af. Mit motto er, at det kan jeg gøre selv, og jeg kan dermed gøre det billigere og bedre end at købe den færdige løsning. Jeg syntes derfor, at der hørte noget eksyra til alt det, jeg ryger i min røgovn – som jeg selvfølgelig selv har bygget.

Hjemmegjort øl

Øl kommer i forskellige typer alt efter årstid, og det må betyde, at det brygges til formålet i et bestemt antal. Det måtte jeg da derfor kunne gøre selv i en lidt mindre målestok. Mit næste projekt skulle derfor være min helt egen ølbrygning. Det havde jeg ikke prøvet før, men ideen tiltalte mig. Yderligere inspiration og især hjælp til en nybegynder fandt jeg hos hjemmebryggeren.dk.

Et anlæg og et all-grain kit og så ville jeg være kørende. Det lød faktisk slet ikke så svært, og jeg kunne så vælge den øltype, jeg ønskede inde på hjemmesiden og få alt leveret i den rette mængde, frisk og klart til brug. Jeg havde ellers troet, at det ville være et af de mere svære projekter, jeg havde kastet mig ud i, men alt tydede på, det var meget lettere, end jeg havde frygtet.

Nemt og lækkert

Jeg valgte en helt almindelig pilsnertype til min første øl. All-grain kittet er lavet sådan, at det passer perfekt til den brygmaskine,der også kan fås hos hjemmebryggeren. Dejligt at man ikke skal tænke over måleforhold med mere, det kan altid komme, når jeg får mod på at lave mine helt egne varianter. Noget som hjemmebryggeren også kan levere.

Det var desuden så nemt, som de lovede. På ingen tid havde jeg min egen og helt første hjemmegjorte øl, og den smagt så fuglene sang.

Maya Dahl