Spar penge ved at lave din egen øl

Spar penge ved at lave din egen øl

Alle ved formentlig, at det er ret normalt, at man kan lave sin egen øl. De fleste mænd prøver det på et tidspunkt i deres liv, og rundt omkring i landet er der foreninger, der sammen står for en privat ølproduktion, der efterfølgende bliver nydt i baglokalerne. Men vidste du også, at man faktisk kan spare penge på at lave sin egen øl?

Det kan man faktisk, og i dette indlæg vil vi komme nærmere ind på, hvordan man kan spare penge ved at lave sin helt egen øl. Læs med videre og bliv inspireret til at starte et nyt hobbyprojekt – det er både let, billigt og utrolig mandigt.

Først er det måske en smule dyrt

Når der ovenfor bliver fortalt, at det er billigt at lave sin egen øl, er det selvfølgelig baseret på, at man deler engangsomkostningerne ud over alle de ølproduktioner, man laver. For det er selvfølgeligt en smule dyrt at købe de apparater, der skal bruges, når man brygger øl. Kedel, hane osv. er materialer, der, hvis man gerne vil have noget ordentligt, kan koste en smule. Men når først de er betalt, er resten ganske overkommeligt.

For når du har betalt for dit udstyr, skal du bare have øllets ingredienser, og er man snedig, kan man få dette til ganske små penge. Et eksempel på en billig løsning er en færdigblanding, hvor alle de væsentlige ingredienser er blandet. Det hedder et all-grain kit, og med en sådan blanding går man ikke helt galt i byen, når man starter sit nye projekt. Dette er blandet af eksperter, og for en almindelig nærig dansker kan det fås til ganske fornuftige penge.

Hvis du er interesseret i at undersøge dine muligheder med ølbrygning nærmere, kan du med fordel læse mere om vigtigheden og indholdet af færdigblandingerne på https://www.hjemmebryggeren.dk/index.php/all-grain-kits

Renee Mikkelsen