3 ting til dit private ølbryggeri

3 ting til dit private ølbryggeri

Står du med en drøm om at blive ølbrygger, er der mange ting, man lige skal tage højde for. Ølbrygning er nemlig ikke bare noget, man lige går i gang med, men det er faktisk også det, der gør, at ølbrygning er en af de beskæftigelser, der virkelig kan være en god og hyggelig hobby. I artiklen her har vi samlet de tre vigtigste ding, du skal have, når du starter din egen ølproduktion.

#1 Startsæt

Når der skrives startsæt, menes der et sæt med alle de remedier, man skal bruge i forbindelse med sin ølproduktion. Altså kedel, måleudstyr, tapningsudstyr osv. Alt dette kan købes i et enkelt sæt, og man skal således ikke selv til at finde ud af, hvad det egentlig er, man skal bruge. Med et startsæt er man også sikker på, at de forskellige remedier passer sammen, da de er specielt sammensat med det formål, at man som forbruger ikke selv skal ud og lede efter noget.

#2 ingrediensblanding

Med en all-grain kit skal man ikke selv til at sammensætte en blanding af ingredienser, da de alle er samlet i en pakke. Du kan dermed bare følge opskriften, og du vil således få en hæderlig øl, der sagtens kan nydes en sommerdag på terrassen. Ingredienserne indeholder alt fra malt til humle, og alle ingredienserne er af en sådan kvalitet, at de faktisk ikke kan fås meget.

#3 flasker til aftapning

Når nu man alligevel er gået all-in på ølbrygning, ville det være ærgerligt, hvis ikke man havde nogle gode flasker at tappe dette øl i. Så bliver hele oplevelsen bare lidt bedre, og man får et personligt produkt ud af de anstrengelser, man har haft ved at brygge denne gylden brune væske, som kan nydes til enhver lejlighed. På flasken kan du eventuelt sætte dit eget logo, så hele affæren bliver bare lidt sjovere.

Kim Brandt