Årstiden bestemmer øllen

Årstiden bestemmer øllen

Der er ikke to øl, der er ens. Heldigvis synes jeg, for så er der så mange flere øl, jeg kan nå at smage og nyde, og tilsvarende mange øl, jeg kan brygge selv. Øl er lige som god vin, der findes øl til alle lejligheder og til al slags mad, og det passer også rigtig godt i marinader og lignende, når selve maden skal laves.

 

Bryg det selv

 

Jeg er så vild med smagen af en god øl, at jeg brygger den selv. Som sagt er jeg ikke kræsen, når det kommer til øl, det er mere årstiden og humøret, der afgør, hvad jeg har lyst til. Det gør hjemmebrygget øl mere interessant, for jeg brygger mørke og tunge øltyper til efterår og vinter og de lysere og lettere typer til når foråret og sommeren rammer os. Det er det eneste, der ligger fast, resten er som et tag-selv bord af muligheder for mig, når jeg skal vælge, hvad der nu skal brygges. Min evige inspiration er hjemmebryggeren.dk, der har så mange all-grain kits at vælge mellem. Det er altid spændende at kigge på alle mulighederne på hjemmesiden, selvom jeg næsten kan dem alle sammen udenad.

 

Bryg noget nyt

 

Som sagt har mange deres favoritter, som de altid vender tilbage til. Jeg har også favoritter, men da jeg også har et tilkoblingssæt til min Brewster, så er det ikke et problem at brygge begge dele løbende. Den ene er til favoritterne, som altid er gode at have på eget lager, og den anden kalder jeg kærligt min ”eksperimenteltank”. Det gode ved hjemmebryggeren.dk er, at der er grundige vejledning til alle de forskellige bryg, og det gør det nemt for mig at kaste mig ud i nye, spændende bryg. Det sværest ved dette er, at jeg skal vente med at smage, til brygget er færdigt.

Kim Brandt