Den bedste øl brygger jeg selv

Den bedste øl brygger jeg selv

Jeg er en kæmpe ølentusiast, og det kan jeg slet ikke løbe fra. Cirka en gang i måneden vælger mine kammerater og jeg at smutte en tur på ølsmagning – sådan har det altid været, og sådan forbliver det nok. Dog har jeg for nyligt fundet ud af, at det er er muligt at brygge sine egne øl, og at det ikke kræver det helt store lager samt bryggeudstyr. Jeg smutter da stadig til ølsmagning, men det er mest for inspiration nu, så jeg selv kan lave det bedste af det bedste, som kan nydes til fyraften, men også når vennerne af og til kommer forbi. Alle kan starte sit eget bryggeri, og det kræver altså ikke det helt ide, som du kan læse om her i artiklen.

Køb en pakke med alt

Når du skal starte dit eget lille bryggeri op, kan jeg kun anbefale, at du gør det så let for dig selv som overhovedet muligt. Det kan du gøre på mange måder, men det mest oplagte er, at du køber en pakke, hvor du har alt nødvendigt udstyr til ølbrygning. Hos hjemmebryggeren.dk kan du købe noget, der hedder ”All-Grain kits”. Dette indeholder alt, du som nybagt brygger skal bruge, når du skal have lavet omkring 23-25 liter øl, og det er den klar letteste løsning, når du skal i gang.

Find inspiration hos andre øl

Det kan være svært at starte med at brygge en øl fra bunden. En god ide er, at du finder en bestemt type øl, du kan lide, og så arbejder du med den smag og tilpasser den, så den til sidst er helt perfekt. Du kan ligesom mig tage på ølsmagning, når du skal søge inspiration, men ellers kan du invitere vennerne forbi, hvor i sammen finder et udgangspunkt i en smag, der kan brygges ud fra.

 

  

Mads Laursen