En hobby til mit otium

En hobby til mit otium

Mine børn påstod, at jeg skulle have en hobby, og det var noget, som de var meget pågående omkring. Jeg mente nu, at jeg havde rigeligt med ting at tage mig til, men nej de kunne ikke have, jeg bare sad der og hyggede mig, jeg skulle holde mig i gang. Jeg trak dem lidt i ørene og mente dog, jeg havde lov til at gøre, som jeg havde lyst til, men nej pludselig en dag stod de der alle sammen, børnebørn og hele flokken, hej farfar, vi har fundet en hobby til dig, du skal brygge øl. Jeg var lidt befippet og endte med bare at sige ja ja og ok til dem. Bare for at få dem til at stoppe.

En sjov hobby

Begge mine drenge har altid været nogle spilopmagere, og der var mange gange, hvor min kone og jeg har rystet på hovedet, men denne gang måtte jeg stå og se lidt forundret på dem, indtil de fortalte mig igen, hvad de mente, jeg skulle bruge mit otium på. Ølbrygning af alle ting, mig som havde brugt mit liv på at arbejde med rensning af spildevand, skulle nu lave øl. Jeg kunne kun grine lidt af drengene og deres tiltag, men de mente det, for de havde købt et stort Brewster bryganlæg, og de havde både malt og tilsætning med til at give øllet smag. Det var noget, de havde planlagt længe, og jeg kunne da godt fornemme, at de sammen med min kone havde taget denne beslutning, for jeg fik ikke en chance for at svare nej. Det var heldigvis noget, jeg ikke fortrød på nogen måde, for det har vist sig, at jeg vitterligt havde brug for en hobby, og min nye foretrukne hjemmeside hedder https://www.hjemmebryggeren.dk/, så jeg hurtigt kan købe ind til det næste bryg.

Kim Brandt