Mørk eller lys øl

Mørk eller lys øl

Smag og behag er to vidt forskellige ting, og der er mange, som er til enten en mørk eller til en lys øl.

Inden superbowl 2017 skulle spilles, havde jeg besluttet mig for, at vi i år skulle sidde og drikke vores egen superbowl øl. Det var dog ikke noget, jeg fortalte drengene om. Det skulle være en overraskelse, og jeg vidste heldigvis fra en kollega, hvor jeg kunne få alle de ingredienser og den vejledning, jeg skulle bruge. Efter at have snakket med ham, nemlig Hjemmebryggeren.dk, der har alt til hjemmebryggeren, var jeg parat. 

Ingredienser og anlæg til to slags øl

Jeg havde nu ikke kun kastet mig ud i én slags øl, nej jeg skulle selvfølgelig kaste mig ud i at lave 25 liter af to slags med det samme. Altid skal jeg overdrive.

Hos Hjemmerenbryggeren.dk fik jeg dog et chok, de havde udstyr, ingredienser og det hele klar til mig, og deres kompetente kundeservice var med hele vejen til at rådgive mig og vejlede mig til, hvilken humle jeg skulle vælge, og hvilken sukker som vil give mig det bedste resultat, alt efter om det var den lyse eller den mørke øl, vi snakkede om.

Svært at holde det skjult

Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg let kunne holde det skjult, at jeg bryggede noget øl, men det er nu ikke så let. Selvfølgelig fylder alle ingredienserne og brygsystemet en smule, men jeg fik det holdt hemmeligt nok til, at ingen af drengene havde haft mistanke. På selve dagen fik de serveret en mørk øl med en undertone af røg, mørk chokolade og med smag af rørsukker. Den lyse øl var med hvede og en smule undergæret, som de havde instrueret mig i på hjemembryggeren.dk. Takket være dem så havde vi 12 gutter en fantastisk aften med vores to øl og en masse gode amerikanske godter og superbowl. Kunne du tænke dig at komme i gang med ølbrygning, så klik på linket.

Kim Brandt