Hvordan kommer man i gang med at brygge sin egen øl?

Hvordan kommer man i gang med at brygge sin egen øl?

Det farligste ved at brygge øl selv er, at det er vanedannende, for en hobby så spændende og givende som den skal du lede længe efter. Der er mange ting, der gør det, men det at åbne og drikke sin egen øl, det er det, der for mig er den største fornøjelse ved brygningen.

Kast dig ud i det

Før du ved af det, så har du helt styr på begreber som mæskning og overgæring. Mæskning er den proces, hvor malten gøres klar til urtekogningen, som er der, hvor humlen tilsættes sammen med eventuelle krydderier, der skal danne netop denne bryg. Med det rette udstyr har du helt styr på din mæskning, for udstyret hjælper dig med noget, der ellers kan være rigtig besværligt og ødelægge brygget, hvis du ikke er opmærksom. Her er et bryganlæg som Brewster fra hjemmebryggeren.dk et rigtig godt valg. Her er det anlægget, der orienterer dig om alt løbende, så du ikke får for meget varme på, for lidt, ikke koger det længe nok og meget mere.

Brug gæret rigtigt

Har du prøvet at bage et brød, så ved du, at for meget varme slår gæren ihjel, og så får du ikke noget franskbrød den dag. Det samme gælder for ølgær, idet gær er en levende organisme. Her har temperatur endnu en betydning, for få graders forskel kan gøre rigtig meget, alt efter hvilken slags øl, det er du er i gang med at brygge. Med en Brewster kan du indstille temperaturen, så du er helt sikker på at tilsætte gæren ved den helt rigtige temperatur. Pilsnerøl skal for eksempel have en gær ved en lavere temperatur end ale, så derfor bruger jeg altid min Brewster til dette for et godt resultat hver gang. Jeg anbefaler, du gør det samme, så du som jeg kan få et fantastisk hjemmebryg.

Kim Brandt