Øl er en del af vores kultur

Øl er en del af vores kultur

Øl er her stadig og har været en del af vores kultur siden vikingealderen, men det var selvfølgelig ikke som det øl, vi kender i dag. Der var først og fremmest ingen kuldioxid i, og hovedingredienserne for tusind år siden har været honning og nogle grøntsager, som fik lov at fermentere, og så fik du på den måde de elementer, som dannede alkohol.

Øllet ændrede sig med moderne teknikker

Som tiden gik, så ændrede ølbrygningen sig og blev forfinet mere og mere. Dette gik for sig i lang tid, og som moderne videnskab satte sit præg på øllet, blev det systematiseret, og alt øllet blev strømlinet ned til mindste detalje. For ca. 10 år siden ændrede det hele sig, og der begyndte at dukke mikrobryggerier op, og der kom flere og flere tilbud fra den lukkede verden af brygmestre, som om der gik hul på en flaske, og der kom et væld af muligheder både til dem, som ønskede et mindre bryggeri, og til dem som jeg, der bare skulle prøve og se om, jeg kunne brygge lidt til familiens forbrug og til hygge med naboen.

Kvalitet hos hjemmebryggeren.dk

Først og fremmest så fik jeg hos https://www.hjemmebryggeren.dk/index.php/brygudstyr-til-olbrygning den bedst mulige rådgivning – de hjalp en novice ud i ølbrygningskunsten. De har alt det, som både begynderen, som jeg, og de øvede har brug for til at lave egen øl hjemme uden at skulle igennem lange kurser. Hvis du, som jeg, altid har hygget med projekter som disse, så er der ingen andre steder, hvor jeg vil anbefale dig at handle. Du kan få alt fra startkittet til specielle former for humle til at gøre din øl til noget personligt, og det hele bliver leveret hurtigt på din adresse til priser, hvor det bestemt ikke er den dyreste hobby, du kan have, men måske nok den, som giver dig det sjoveste resultat.

Kim Brandt